Pavol Farkaš sa dohodol s Chievom Verona

04.07.2012 Celý región

Verona 3. júla (TASR) - Slovenský futbalový obranca Pavol Farkaš bude v nasledujúcej sezóne obliekať dres talianskeho klubu Chievo Verona, s ktorým sa dohodol na ročnej zmluve s trojročnou opciou. Do tímu prestížnej Serie A prišiel ako voľný hráč z rumunského FC Vaslui.

"Mal som viacero alternatív. Už aj v zime sa o mňa zaujímali mnohí manažéri, no vtedy ma neuvoľnil majiteľ Vaslui. Myslím si, že núkali za mňa celkom slušné odstupné, ale čo bolo, bolo. Teraz som mal aj iné lukratívne ponuky najmä po finančnej stránke, no Seria A je Seria A a to rozhodlo," uviedol Farkaš pre profutbal.sk.

Dvadsaťsedemročný stopér priblížil aj ako sa dostal do hľadáčika talianskeho prvoligistu: "Mám informácie, že si ma všimli počas prvého zápasu na Sparte v Európskej lige. Odvtedy sa na mňa boli pozrieť ešte v dvanástich zápasoch. Pocity sú v takej situácii vždy výborné. Domnievam sa, že je snom každého hráča dostať sa do takejto súťaže."

Farkaš už má skúsenosti s talianskym futbalom: "S Artmediou som hral proti Juventusu Turín a na jeseň sme hrali s Vaslui proti Laziu Rím," uviedol obranca, ktorý odletí na Apeninský polostrov v piatok, keďže v sobotu začína letná príprava. "Mám také zmiešané pocity. Aj sa teším, aj som plný očakávania. Ak človek ide do niečoho nového, vždy má aj mierne obavy. Teším sa na atmosféru v Serii A. Sú predo mnou fantastické zápasy na San Sire alebo na iných štadiónoch, ktoré sú známe po celom svete. Pevne verím, že mi bude slúžiť zdravie a dúfam, že si to vychutnám."
 

Vyberte región